در زمان شیوع کرونا چگونه خرید امنی داشته باشیم؟

فرد مبتلا به کرونا، با سرفه، قطرکهای حاوی این ویروس را پخش میکند. تنفس این قطرکها و یا لمس سطوح آلوده به این ویروس میتواند باعث سرایت آن شود. به همین دلیل خرید کردن در فروشگاه، بخصوص در فروشگاههای شلوغ، میتواند خطرهایی داشته باشد، به همین دلیل رعایت فاصله اجتماعی، حداقل دو متر فاصله با دیگران، بسیار مهم است.
سوپرمارکتها میتوانند شرایط ایدهآلی را برای انتقال این ویروس فراهم کنند. افراد زیادی به اجناس دست میزنند آنها را جا به جا میکنند؛ دستگاههای پرداخت، کارتهای بانکی، دکمه بلیت پارکینگ ماشین، دکمه عابر بانکها، رسید خرید و غیره و البته زیادی نزدیک بودن به افراد دیگر. تمام اینها ممکن است راه انتقال این ویروس باشند.
راههای کاستن از خطر خرید در فروشگاه:
قبل و بعد از خرید، دستها را ۲۰ ثانیه با آب و صابون شسته یا با ژلهای الکلدار ضدعفونی کنید. همیشه فرض کنیدتمام سطوحی که لمس میکنید آلوده هستند، یعنی پس از دست زدن به چرخ یا سبد خرید، اجناس و بستهبندیها، دستتان را به صورتتان نزنید. اگر امکانش هست، از روش پرداخت با کارت بانکی بدون تماس ( contactless) یا تا حد امکان از فروشگاه های اینترنتی استفاده کنید.
آیا اجناس و مواد غذایی آلوده هستند؟
هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد کرونای ۲۰۱۹ از راه غذا منتقل میشود. پختن کامل مواد غذایی این ویروس را از بین میبرد.
طبق توصیههای آنلاین برای مشاغل مربوط به مواد غذایی، به نظر نمیرسد بستهبندی مواد غذایی خطر خاصی داشته باشد.
با این حال، برخی از کارشناسان توصیه می کنند مواد غذایی بسته بندی شده را تا ۷۲ ساعت مصرف کنید یا ظروف پلاستیکی یا شیشهای آنها را با اسپری ضدعفونی (یا مثلا وایتکس رقیق) دستمال بکشید وپاک کنید (روش استفاده یا رقیق کردن را قبل از مصرف بدقت بخوانید و بدانید). مواد غذایی تازه و بدون بستهبندی که ممکن است دست هرکسی به آن خورده باشد را بدقت با آب جاری شسته و بگذارید خشک شوند.
خرید اینترنتی و تحویل گرفتن مواد غذایی و اجناس در خانه به دلیل تماس نداشتن با خریداران دیگر، کمخطرتر از رفتن به مغازه در دوران شیوع ویروس است. تنها خطر، آلودگی احتمالی سطوح مواد غذایی و بستهبندیها یا شخص تحویل دهنده سفارش است.